aardbeienMet een drone die verse aardbeien van tuinbouwbedrijf Op Het Veld in Bevel dropte op de speelplaats van de Bevelse basisschool Kinderpad werd de Dag van de Smaakmakers officieel voorgesteld. Op die dag (28 juni) houden Vlaamse producenten van lokaal lekkers opendeurdag.

Met de Dag van de Smaakmakers brengt Puur Smaak vzw consument en producent dichter bij elkaar. Didier Bastiaens: “De producenten tonen hun productieproces van a tot z en laten bezoekers proeven van het lekkers dat ze produceren. Van het veld tot op het bord, van de stokerij tot in het glas. Zo ontdekken ze het verhaal achter de producten –  een culinaire en leerzame familie-uitstap.”

Tijdens de Dag van de Smaakmakers kunnen bezoekers meer dan 300 producten bij 24 Vlaamse producenten ontdekken. De deelnemende producenten komen uit diverse sectoren: van groente- en fruittelers, koffiebranders en hoeve-ijsdraaiers tot whiskystokers en seitanmakers. Sommige producenten pakken speciaal voor de gelegenheid uit met primeurs. De toegang is gratis, maar bij sommige producenten moet je wel online reserveren.

Ook in de grote regio rond Mechelen zetten een aantal bedrijven hun deuren open: Koffiebranderij ROM in Boortmeerbeek, Bakkerij BroodNodig in Hofstade en tuinbouwbedrijf Op Het Veld (aardebeien en aardbeienconfituur) in Bevel.