Beursnotering Biocartis schiet hoogte in

biocartisHet aandeel van Biocartis uit Mechelen doet het goed op de beurs Euronext Brussels. Nadat het donderdag al 8% won, steeg het Biocartisaandeel vrijdag opnieuw met 4%. Dat is het gevolg van de publicatie een positieve trading update, waarin nog voor dit jaar de lancering van drie testen werd aangekondigd. Biocartis is nog maar sinds een half jaar op de beurs.

Biocartis is een innovatief moleculair diagnostisch bedrijf dat oplossingen aanbiedt om de klinische praktijk te verbeteren ten voordele van de patiënt, de klinische practici, de kostendragers en de sector. Het Mechelse bedrijf lanceerde vorig jaar zijn Idylla™, een volledig geautomatiseerd systeem dat zeer betrouwbare moleculaire informatie verstrekt op basis van nagenoeg elk biologisch staal in nagenoeg elke omgeving, op de markt. Het heeft momenteel zo’n labo’tje op de markt voor de detectie van dikkedarmkanker. Nu kondigde Biocartis aan dat er later dit jaar nog drie andere volgen, één voor infectieziektes, één vloeibare biopsietest voor huidkanker en een tweede darmkankertest. Biocartis wil vier tot vijf Idylla™ testen per jaar lanceren. Het werkt ook aan een test op ebola op te sporen.

“Onze kernfocus voor de rest van het jaar en voor 2016 is om een kernmenu aan kankertesten en een eerste golf van testen voor infectieziektes te realiseren”, zegt Rudi Pauwels, CEO Biocartis. “Deze evolutie laat meer patiënten toe om te kunnen genieten van de voordelen van meer efficiënte en meer kostenefficiënte oplossingen op vlak van hoge precisiegeneeskunde. Dit komt de maatschappij ten goede via betere gezondheidsresultaten, tegen een betaalbare prijs en passend binnen het kader van duurzame gezondheidszorg.”

Tijdens het derde kwartaal zag Biocartis zijn wereldwijde verkoop- en distributienetwerk nog verder uitbreiden. Dit dekt vandaag meer dan 55 landen wereldwijd, door het toevoegen van directe verkoopsactiviteiten en het ondertekenen van nieuwe distributieovereenkomsten. “We zitten op schema om dit jaar, zoals gepland, 75 instrumenten te verkopen”, aldus Pauwels.