Betalen voor brandpreventie in Rivierenland

patchZoneOp 1 januari is de brandweerzone Rivierenland officieel van start gegaan en de tijdens de eerste zoneraad werd het retributiereglement goedgekeurd. Dat houdt in dat je voor een aantal tussenkomsten van de brandweer een retributie moet betalen. Dat geldt uiteraard niet voor de bestrijding van brand, ontploffing en rampen en voor het redden van mensen. Er moet vanaf nu wel worden betaald voor bijvoorbeeld alle brandpreventieopdrachten: zowel voor advies van de brandweer als voor controlebezoeken. Het tarief daarvoor bedraagt 75 euro per uur.

Ook als de brandweer onnodig ter plaatse moet komen omdat een brandalarm niet juist functioneerde, moet de eigenaar zijn portemonnee bovenhalen: de eerste keer moet 100 euro worden betaald en als het alarm nog eens faalt binnen de 365 dagen na de eerste interventie, bedraagt de rekening 350 euro.

Brandweerzone Rivierenland bestaat uit de volgende steden en gemeenten: Aartselaar, Berlaar, Bonheiden, Boom, Bornem, Duffel, Heist-op-den-Berg, Hemiksem, Lier, Mechelen, Niel, Nijlen, Putte, Puurs, Rumst, Schelle, Sint-Amands, Sint-Katelijne-Waver, Willebroek.