PMWie in Lier parkeert in de ondergrondse parkings Grote Markt en Dungelhoeff kan voortaan het parkeergeld betalen via de provider Parkmobile.

Dit werkt erg eenvoudig. De parkeerder hoeft enkel in het bezit te zijn van een Parkmobile Token, dat een koppeling maakt tussen de aangesloten parking en het account van de parkeerder. De automobilist rijdt naar de slagboom van de aangesloten parking. De slagboom opent automatisch door het lezen van de nummerplaat of het Parkmobile token. Uitrijden werkt even eenvoudig via de nummerplaat of het Parkmobile token. De parkeerkosten worden automatisch op de Parkmobile factuur geplaatst die de automobilist maandelijks via bankdomiciliering betaalt.

Door betaling via Parkmobile zijn parkeertickets niet meer nodig. Gebruikers hoeven niet meer aan te schuiven bij de parkeerautomaat en voorkomen ongemak met betaalkaarten en muntgeld.

“Wij zijn zeer verheugd met het besluit van de stad Lier om de makkelijke manier van betalen via Parkmobile ook beschikbaar te maken in de parkings”, aldus Tomas Novak van Parkmobile. “Hiermee wordt parkeren in Lier nog gebruiksvriendelijker voor de parkeerder.”

Automobilisten die Parkmobile willen gebruiken, dienen zich éénmalig gratis te registreren bij Parkmobile en een Parkmobile token aan te vragen. Dit kan via www.parkmobile.be of in de Parkeerwinkel (Keizershof 10, Lier).

Parkmobile is marktleider in mobiele betalingen voor parkeren. Het bedrijf is actief in België, Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada en Australië. De Parkmobile App voor iPhone, Android en Windows Phone toestellen is in binnen- en buitenland de meest gebruikte parkeerapplicatie. Naast de parkeerapplicatie kan de gebruiker ook een parkeeractie starten en stoppen via de mobiele website of via SMS.