Betaal met Bitcoin bij Kringwinkel

BitcoinVanaf 20 april kunnen klanten bij Kringwinkel Wrak op de Dendermondsesteenweg 207 in Willebroek hun aankopen afrekenen met de innovatieve internet-munt Bitcoin. Met dit initiatief toont De Kringwinkel Wrak dat hij er klaar voor is om de steeds groeiende groep Bitcoin-betalers in België van dienst te zijn.

Met een smartphone voorzien van de juiste app of met een online wallet kan iedereen met Bitcoin betalen. Bitcoin is de eerste digitale munt die gebruikers kunnen uitwisselen zonder tussenkomst van een bank of een andere instantie. Deze gedecentraliseerde opzet, in combinatie met bijzonder sterke encryptie, maakt van de Bitcoin een veilige en vrije munteenheid.

“Ik experimenteer graag met nieuwe ontwikkelingen. Het feit dat Kringwinkel Wrak als eerste in de sector dit betaalmiddel lanceert, is een leuke manier om de innovatiekracht van De Kringwinkel Wrak te tonen”, aldus Kris Bauwelinck, Operation Manager. “Wij verwelkomen vanaf 20 april graag klanten die hun aankopen afrekenen met Bitcoin.”

De Kringwinkel is de merknaam voor 125 tweedehandswinkels in de sociale economie die samenwerken op het vlak van communicatie en kwaliteit. De Kringwinkel wil ervoor zorgen dat iedereen, ook mensen met een beperkt budget, kwaliteitsvolle goederen kan kopen.

In 2013 jaar zamelden alle winkels van De Kringwinkel samen 64.000 ton goederen in en bespaarden ze zo meer dan 65.397 ton CO².Hiermee kunnen bijna 26.848 huizen gedurende één jaar worden verwarmd. De Kringwinkel biedt tevens een job, een opleiding en een toekomstperspectief aan meer dan 5.000 mensen die, om uiteenlopende redenen, soms weinig of geen kansen krijgen op de gewone arbeidsmarkt.