Foto Luc Hilderson.

Foto Luc Hilderson.

Voor het Mechelse Congres- en Erfgoedcentrum Lamot was 2015 het beste jaar ooit. Het centrum vierde dit jaar niet alleen zijn tiende verjaardag met gesmaakte
activiteiten; de zaalverhuur lag nog nooit zo hoog.

“Het geeft ons team veel voldoening dat ons tiende jaar meteen ook het beste is”, zegt Jan Simons,
manager van Lamot. “De maatstaf die wij gebruiken, is zaalverhuur. Die lag nooit eerder zo hoog. De klanttevredenheid speelt daarbij ongetwijfeld een belangrijke rol. Ons team zorgt voor tevreden klanten, en die zorgen op hun beurt voor mond-aan-mondreclame en naambekendheid. Maar we gaan nu niet op onze lauweren rusten: we hebben zeker nog groeimarge.”

De goede jaarcijfers zijn ook burgemeester Bart Somers en Lamot-voorzitter Björn Siffer niet ontgaan. “Lamot brengt als congrescentrum letterlijk leven in de brouwerij in het hart van Mechelen. Dat 2015 ons beste jaar ooit is op het vlak van exploitatie, bewijst dat eens te meer”, zegt een fiere Björn Siffer.

“Voor zijn tiende verjaardag konden we Lamot geen mooier verjaardagscadeau schenken”, stelt Bart Somers. “Lamot is groot geworden! Het werd een referentie ver buiten de stad en een visitekaartje van het nieuwe Mechelen. Het commercieel succes heeft Lamot te danken aan een professioneel en gedreven team. Ik ben er dan ook van overtuigd dat de mooiste jaren van Lamot nog moeten komen.”

Ook los van de cijfers kan Lamot terugblikken op een mooi jaar. Eind september werd voor de klanten het dagvullende verjaardagsfeest Lamot: A story about innovation georganiseerd. Twee weken geleden was er dan weer de eerste van zeven gidstochten door Lamot, voor de Mechelaars zelf.

Het voorbije jaar stond Lamot trouwens opnieuw in de top-5 van beste congrescentra, opgesteld door Experience Magazine na een enquête bij 800 bedrijven.