Op het Leuvense Zythos Bierfestival is de Mechelse Brouwerij Het Anker als winnaar van de consumententrofee uit de bus gekomen. De bezoekers van het festival verkozen uit zowat 500 bieren de Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Whisky Infused tot beste bier. Het gaat om een speciaalbier dat via een unieke brouwtechniek wordt bekomen. Een kleine hoeveelheid whisky wordt daarbij met een donker speciaalbier geblend.

In totaal hebben op het Zythos Bierfestival zowat 100 gevestigde brouwerijen en beginnende bierfirma’s zo’n 10.000 bezoekers van over de hele wereld weten te lokken. Elk van hen kreeg de kans om op hun drie favoriete bieren te stemmen. “Na de telling van een duizendtal formulieren staken er vier bieren met kop en schouders bovenuit”, klinkt het bij de organisatie. “Ambras van Bierfirma Ambras strandde op de tweede plaats. De derde en vierde plaats waren respectievelijk weggelegd voor Blackxplosion Limited Edition van Brouwerij Amai en Plato’s Cave DIPA Ultimed Edition Barrel Aged Cognac van Brasserie du Brabant.” De Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Whisky Infused mocht triomferen.

Met de eerste plaats volgt Brouwerij Het Anker viervoudig winnaar Brouwerij De Dochter van de Korenaar uit Baarle-Hertog op. Het is bovendien reeds de tweede keer dat de Mechelse brouwer de consumentenprijs in de wacht sleept. De vorige keer lukte dat in 2008 met Gouden Carolus Hopsinjoor.

Op maandag 12 juni krijgt Brouwerij Het Anker in zijn brouwzaal de consumententrofee door Zythos vzw overhandigd.