BestbendBestBend, de Belgische specialist in het buigen van metalen profielen, sluit 2014 af met een zeer goed resultaat. In vergelijking met 2013 groeide de omzet van het bedrijf uit Heist-op-den-Berg met 50%. Dat heeft het bedrijf te danken aan de uitbreiding van zijn activiteiten.

BestBend is al meer dan 40 jaar gespecialiseerd in het buigen van metalen profielen, balken, kokers en rails. Traditioneel werkte BestBend voornamelijk voor de sector van Ramen & Deuren, maar daar is het afgelopen jaar verandering in gekomen. “Eigenlijk hebben we de focus al wel een tijdje verlegd”, verklaart Managing Director Jan De visscher. “BestBend heeft zich vanaf het begin altijd gefocust op de Ramen & Deurenindustrie, maar de afgelopen jaren hebben we onze activiteiten steeds verder uitgebouwd. Door een uitbreiding van ons machinepark en het aantrekken van de juiste vakmensen bieden we onze diensten nu ook aan voor heel andere sectoren: de bouwsector, maar ook de bredere industrie, de transportsector en zelfs verlichting, beursstanden en tenten. En dat levert nu dit fantastisch resultaat op.”

Zoals De visscher aangeeft, werden er ondertussen meerdere buigprojecten opgeleverd voor prestigieuze bouwprojecten tot in het Verre Oosten toe, en ook dichter bij huis en in andere sectoren weet men BestBend duidelijk te vinden.

“Inderdaad. Zo hebben we dit jaar verschillende projecten uitgevoerd voor standenbouwers die hun beursstanden net dat tikkeltje meer willen meegeven”, licht Jan De visscher toe, “en ook voor zwembadoverkappingen, gevelbekleding en zelfs industriële projecten worden we steeds vaker gecontacteerd. Dat doet ons team niet enkel deugd, maar uit ons jaarlijks klantentevredenheidsonderzoek blijkt dat ook onze klanten tevreden zijn. Zowel over onze aanpak als over de kwaliteit van ons buigwerk en over de ganse dienstverlening. Bij de samenwerking met onze klanten is het belangrijk dat élke medewerker meedenkt met de klant, en er zo toe bijdraagt dat onze klanten tevreden zijn. We moeten het vertrouwen van de klanten verdienen. Nu blijkt dat we de goede weg opgaan, en we doen er dan ook alles aan om de klanten de sterkste service en de hoogste kwaliteit te bieden”, besluit De visscher.
De vooruitzichten voor 2015 zijn alvast positief. Niet alleen haalde de Belgische buigspecialist pas een prestigieus buigproject binnen voor 65.000 meter aluminium profielen; ook andere bestaande én nieuwe klanten plaatsten reeds hun eerste orders voor het nieuwe jaar.