Besix doet parkeerbeheer voor Antwerp Airport

Parking Dungelhoeff Lier.

Parking Dungelhoeff Lier.

Antwerp Airport heeft de realisatie, financiering en exploitatie van haar parkings toevertrouwd aan Besix Park, een dochter van Besix Group. Besix Park staat in voor het parkeerbeheer in diverse steden en gemeenten, zoals Berlaar, Nijlen, Lier en Boom. Besix beheert in Lier tevens de parkings Dungelhoeff en Grote Markt.

Sedert een maand kan men vanuit Antwerpen naar acht nieuwe bestemmingen vliegen (Alicante, Barcelona, Berlijn, Hamburg, Malaga, Milaan, Mallorca en Southampton). Om de extra reizigers op te vangen en vooral hun wagens die aan de luchthaven gemiddeld langer zullen worden geparkeerd dan nu het geval is,  worden op korte termijn meer dan 600 bijkomende parkeerplaatsen gecreëerd.

Er werd een nieuwe parking P3 aangelegd die plaats biedt aan ruim 520 wagens. De reizigers worden met een gratis shuttledienst van de parking naar het luchthavengebouw gebracht. Parking P3 is gratis tot oktober 2015.

P2 nabij het luchthavengebouw wordt uitgebreid. Deze parking blijft voorlopig gratis, maar wordt betalend vanaf eind juni 2015.

De parkeerduur van 10 minuten op de ‘kiss & ride’-parking (aan de ingang van het luchthavengebouw) zal worden gecontroleerd met nummerplaatherkenning.

Reizigers zullen later dit jaar via een gebruiksvriendelijke website hun parkeerplaats kunnen reserveren.

Belgische en Nederlandse gebruikers van de gratis parkeer-app Parkmobile kunnen de verschillende parkings op- en afrijden zonder via de betaalautomaat te moeten passeren. Zij betalen het parkeergeld via hun maandelijkse factuur.