BERLAAR – Het Nederlandse adviesbureau Q&A breidt haar activiteiten uit naar België en schakelt daarvoor Werner Bruyns in. De man uit Berlaar wordt operationeel verantwoordelijke voor Q&A Insights Belgium en zal de organisatie van Qrf Retailer of the Year op zich nemen. Naar een vaste Belgische locatie van Q&A wordt momenteel nog wel gezocht.

Het Nederlandse Q&A, opgericht in 2003, is uitgegroeid tot een leidende retailpartner in kennis, onderzoek, advies en opleiding. In ons land is het bedrijf vooral bekend door de organisatie van Qrf Retailer of the Year. Q&A bouwde zo een panel van 75.000 personen en wist zo toch een meerwaarde te bieden voor de Belgische retail.

“Maar een ambassadeur in België drong zich op. We spreken wel dezelfde taal, maar het is ook belangrijk dat we elkaar begrijpen. En daar wringt het schoentje, want onze ondernemerstalen verschillen nu eenmaal. Die barrière zal ik nu proberen weg te werken en de activiteiten van Q&A hier uitrollen”, zegt Werner Bruyns.

Momenteel heeft Q&A hier nog geen maatschappelijke zetel of postadres. “Daarvoor zijn we nog in onderhandeling. In ieder geval zal het wel in de provincie Antwerpen zijn.”

Gelijklopende visie

Het professionele parcours van Werner Bruyns is er eentje van ondernemen met succesvolle jaren bij Coolblue België en de opstart van een start-up in België voor een Nederlands bedrijf. “Vanuit die expertise en kennis vinden we in Werner Bruyns de geknipte persoon”, aldus Mark Veldkamp, commercieel directeur van Q&A.

Ook de visies van beide partijen komen overeen. Werner Bruyns heeft namelijk nog zijn eigen zaak Melior bedrijfsadvies in Berlaar waarmee hij eveneens mensen en bedrijven beter maakt. “Iets wat ik nu ook zal doen in naam van Q&A.”