Beperkte oplage Gouden Carolus gedecoreerd door Gijs Vanhee

gijsBrouwerij Het Anker brengt voor de eindejaarperiode een speciale Gouden Carolus Collector’s Edition fles in 3 liter formaat (een zogenaamde jeroboam) uit die gevuld is met het donkere speciaalbier Gouden Carolus Classic. Hiermee wordt een nieuwe traditie opgestart waarbij jaarlijks een samenwerking wordt aangegaan met een geselecteerde artiest die een bijzondere decoratie ontwerpt voor deze speciale editie.

Voor de eerste uitgave werd toepasselijk gekozen voor uittredend Mechels stadsartiest Gijs Vanhee. Hij decoreerde de fles in zijn gekende street artist stijl met een originele tekening van torenvalken rond de Mechelse St. Romboutstoren.

Het is reeds van 2009 geleden dat de Mechelse stadsbrouwerij een 3 liter fles uitbrengt. Met de recente vernieuwing van de afvulinstallaties in Mechelen Noord werd ook een speciale afvulmachine voor grote flessen (3 liter) geïntegreerd. Hiermee beschikt Het Anker als één van de weinige Belgische speciaalbier brouwerijen over een eigen afvulmachine voor dit type flessen. In 2016 worden dan ook andere bieren in flessen van groot formaat verwacht, zoals Gouden Carolus Cuvée van de Keizer dat eerder dit jaar nog goud won op de World Beer Awards.

De gelimiteerde Collector’s Edition flessen worden aangeboden in een gedecoreerde houten geschenkkist en zijn te koop de Mechelse drankenhandels De Nieuwe Watertoren en Quali-Drinks en de brouwerijwinkel van Het Anker. Er zijn slechts 1.000 flessen beschikbaar.