hondenkatATD NV, de vennootschap die het concept Horta Uw partner voor tuin en dier in de markt zet, en BELPET cvba uit Boortmeerbeek hebben besloten om de krachten te bundelen. In een eerste fase zal worden gezocht naar maximale synergieën op het gebied van inkoop, logistiek en publiciteit. Naast het concept voor Tuin en Dier Horta zal ook BELPET als een volwaardig winkelconcept voor dierenspeciaalzaken worden uitgebouwd.

BELPET is een Belgische coöperatieve groep met 22 zelfstandige dierenspeciaalzaken. De groep bestaat sinds 2003 en heeft haar hoofdzetel in Boortmeerbeek. Horta is een groepering van 35 zelfstandige winkels gespecialiseerd in Tuin en Dier. De groep bestaat 23 jaar en heeft haar hoofdzetel in Ternat.

De missie van beide groepen bestaat erin om de zelfstandigen in de branche een maximale ondersteuning te bieden op het gebied van inkoop, publiciteit, logistiek, informatica enz. Dankzij een professionele omkadering van de zelfstandige winkelier kan die zich maximaal richten op de klantentevredenheid door het bieden van kwalitatieve oplossingen en de beste producten, advies en een uitstekende service.

Beide groepen geloven in de kracht en de dynamiek van de zelfstandige ondernemer die service, persoonlijke benadering van de eindgebruiker, assortiment, echte vakkennis en flexibiliteit als essentiële voordelen voor de klant beschouwt.

Via deze samenwerking willen zowel Horta als BELPET hun positie in de markt versterken wat zal resulteren in een meerwaarde voor de bestaande leden en beide formules nog interessanter zal maken voor nieuwe leden.

Met de toetreding van Belpet krijgt ATD, en dus ook Horta, meteen ook voet aan grond in Wallonië.