BelOrta uit Sint-Katelijne-Waver heeft zich aangesloten bij de European Fruit Cooperation (EFC) als aandeelhouder en Belgische licensed partner voor de merken Kanzi® en Greenstar® (beide appelen) en de Migo®-peer.

EFC is een coöperatieve onderneming van het Nederlandse Koninklijke Fruitmasters, het Duitse WOG (Württembergische Obstgenossenschaft) Raiffeisen e.G. en nu dus ook de nieuwe Belgische partner BelOrta. EFC werkt voor ongeveer 1.600 fruitproducenten die samen goed zijn voor een jaarlijkse omzet van 330 miljoen euro.

Ilse Hayen, CEO van EFC: “We zijn trots en blij met onze nieuwe aandeelhouder en licensed partner in België. BelOrta is een sterke commerciële organisatie met een duidelijke en inspirerende visie op de wereldwijde toekomst van fruit en groenten. Dit partnership zal onze marktpositie versterken.”

Ook Filip Fontaine, CEO van BelOrta, is opgetogen over de overeenkomst: ”We zijn blij om deel uit te maken van deze uitmuntende club van vooraanstaande professionals. Dit is een volgende stap in onze evolutie in de fruitsector. Dit partnership past perfect in onze langetermijnstrategie van innoveren en het toevoegen van variëteiten aan ons assortiment.”