belortaBiologische groenten wekken alsmaar grotere interesse op bij tal van telers. Veiling BelOrta uit Sint-Katelijne-Waver wil dat extra stimuleren. Onlangs verzamelden een 30-tal BelOrta-groentetelers voor een infovergadering rond omschakeling naar bio-teelt. Specialisten in die omschakeling, alsook producenten die recent zijn veranderd, deelden hun kennis en ervaringen met het publiek.

De geïnteresseerden kregen informatie van onder anderen Sander Van Haver van Biozoektboer, Justine De Witte van PCG Kruishoutem en Katrijn Spiessens van het Proefstation voor de groenteteelt in Sint-Katelijne- Waver. Daarnaast waren er getuigenissen van Peter Bartels en Frank Schelfhout. Zij schakelden de afgelopen jaren om naar de ontwikkeling van biologische groenten.

De infoavond maakt duidelijk dat de interesse bij een aantal telers toeneemt om ook de overstap te maken naar bio-teelt. BelOrta benadrukt met deze bijeenkomst de intentie om ook in dit groeiende marktsegment verder te ontwikkelen. Hierbij wordt de productie van de diverse telers op de vraag afgestemd om zo een zo goed mogelijke vermarkting te organiseren.