BelOrta verkoopt eerste snijbonen van 2018 aan Greenyard

SINT-KATELIJNE-WAVER – Het was vrijdag druk op groenten- en fruitveiling BelOrta in Sint-Katelijne-Waver. Greenyard Fresh Belgium kocht er de eerste snijbonen van het jaar. Ook de eerste bio-courgettes van 2018 werden geveild, een primeur.

De eerste bio-courgetten van 2018. © BelOrta.

De serresnijbonen werden aangeleverd door teler De Bossen uit Koningshooikt, die ook vorig jaar de eerste snijbonen van het seizoen leverde. In opdracht van METRO Cash&Carry kocht Greenyard Fresh Belgium de eerste lading. Er hing een prijskaartje van 10,01 euro per kilogram aan vast.

“Snijbonen zijn zoals tal van andere vergeten groenten de laatste jaren aan een opmars bezig en passen perfect in de groeiende tendens naar seizoensgebonden, lokaal en duurzaam geteelde groenten”, zegt Jo Lambrecht, commercieel manager bij BelOrta. “Ze zijn de zomergroente bij uitstek, rijk aan vezels en vitamine C.”

In dat afgelopen seizoen werd er bij BelOrta ruim 320.000 kilogram snijbonen aangevoerd. Nu wordt verwacht dat de aanvoer met 5 à 8 procent zal stijgen in vergelijking met 2017.

BelOrta verkoopt de serresnijbonen los op de klok, maar ook op bestelling en in kleinverpakking.