SINT-KATELIJNE-WAVER – Bij BelOrta werden zopas de eerste witte asperges van dit jaar verkocht. De primeurkistjes brachten 3.200 euro op. BelOrta verdubbelde het bedrag en schonk het aan de Damiaanactie.

De primeurasperges werden aangevoerd door producent De Molenkouter uit Sint-Katelijne-Waver. De twee kisten met acht schalen van 500 gram per kist werden verkocht aan METRO Cash & Carry voor 200 euro per schaal. BelOrta verdubbelde dit bedrag en schonk 6.400 euro aan Damiaanactie, die haar nationaal campagneweekend hield.

“Een dergelijke donatie van de opbrengst lijkt misschien een simpel gebaar, maar de impact ervan is enorm. Hiermee redden we zo’n 130 levens.Hoop op genezing blijft zo geen droom meer. Samen zorgen we ervoor dat leprapatiënten de kans krijgen op een behandeling, want iedereen verdient gezondheidszorg”, aldus Line Lismont, persvoorlichter voor Damiaanactie.

Aanvoerstijging

Deze primeurverkoop is het startschot van het nieuwe aspergeseizoen bij BelOrta. Vanaf nu wordt wekelijks een aanvoerstijging verwacht, al is het voor de grootste productiepieken traditioneel nog enkele maanden wachten. Officieel wordt het Belgische aspergeseizoen pas op de derde donderdag van april afgetrapt en loopt het af op 24 juni, het feest van Sint-Jan.

In 2017 werden er via BelOrta meer dan 3.000.000 kg asperges verhandeld, zowel los als op schaaltjes of in bussels. Naast witte asperges pakt BelOrta uit met een groeiend aanbod groene asperges, en ook het aanbod geschilde asperges wordt verder uitgebouwd.