BelOrta stapt mee in landbouwkamer Vlaams-Brabant

BelOrtaBelOrta, de grootste coöperatieve veiling voor tuinbouwproducten van Europa, met hoofdkantoor in Sint-Katelijne-Waver, stapt mee in de nieuwe provinciale landbouwkamer van Vlaams-Brabant. Deze kamer is het belangrijkste adviesorgaan voor de land- en tuinbouwsector.

In de provinciale landbouwkamer zijn alle sectoren uit de land- en tuinbouw vertegenwoordigd. In de raad zetelen ook vertegenwoordigers van gespecialiseerde landbouwverenigingen, met naast BelOrta ook Boerenbond, Algemeen Boerensyndicaat, Vlaamse Rundveeteeltvereniging, Diergezondheid Vlaanderen, Vlaams-Brabants Verbond van Imkersverenigingen, Covavee, BFV, Koninklijk Nationaal Verbond voor Aardbeikwekers, Belgisch Warmbloedpaard, ECO2 (agrobeheercentrum), Brussels Grondwitloof en de praktijkcentra Vlaams Centrum voor de Bewaring van Tuinbouwproducten en Nationale Proeftuin voor Witloof.

Hoofddoel van de raad is het tijdig opsporen van de actuele problemen in de land- en tuinbouw en de ondersteuning van de landbouwers waar dat nodig is. De landbouwkamer wil deze informatie snel doorspelen aan de provincie, zodat tijdig maatregelen kunnen worden genomen.

“De landbouwkamer meet als het ware de polsslag van de land- en tuinbouw en kan zo de maatregelen voorstellen die we kunnen nemen”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor land- en tuinbouw. “Landbouwkamer en provincie gaan samen voor een dynamische land- en tuinbouw in Vlaams-Brabant.”