BelOrta presenteert Wall of Innovations

Beursstand BelOrtaGroente- en fruitveiling BelOrta uit Sint-Katelijne-Waver neemt met een uitgebreide stand en een indrukwekkend gamma producten en verpakkingen deel aan de beurs Fruit Logistica 2016. Deze beurs heeft begin februari plaats in Berlijn.

BelOrta presenteert er voor het eerst een ruime selectie aan innovaties die in 2016 worden gelanceerd. Dat gebeurt op de Wall of Innovations. Dit is de nieuwe aandachtstrekker van de stand.

In de open stand met opvallende achterwand zullen de geselecteerde topproducten en verpakkingen worden uitgestald. BelOrta toont maar liefst 70 verschillende groente- en fruitsoorten, aangevuld met een selectie uit het biologische gamma.

Met de pas gelanceerde baseline Redefining fruit & vegetables geeft BelOrta helder aan waar haar ambities liggen: binnen een snel veranderend marktlandschap voluit gaan voor ambitieuze en creatieve vernieuwing. Dit wil de veiling op Fruit Logistica bewijzen met een mooie selectie verse groenten en fruit van topkwaliteit, innovatieve producten en gloednieuwe verpakkingen.

Bij BelOrta werden intussen vrijdag de eerste witte asperges van het jaar verkocht. Teler De Molenkouter uit Sint-Katelijne-Waver voerde de allereerste 4 kisten met 8 schalen (500 gr) aan. Groothandel Claessens kocht twee kisten. Univeg, iov METRO Cash & Carry, haalde de twee andere primeurkistjes binnen. Beide klanten betaalden hiervoor 100 euro per schaal (500 gr). BelOrta legde 1.600 euro bij en schonk het totaalbedrag van 4.800 euro aan de stichting To Walk Again. Het grote publiek moet echter nog even wachten op deze delicatesse want de echte productiepieken van asperges zijn pas te verwachten vanaf begin mei.

In 2015 werden via BelOrta maar liefst 1.000.000 kg losse witte asperges verhandeld. Van de schalen en/of bussels (pakjes 500 gr) werden er 2.400.000 stuks verkocht. Naast witte asperges heeft BelOrta ook de groene variant in haar gamma. In 2016 zal BelOrta met geschilde asperges een nieuwe referentie toevoegen aan haar gamma.

Met een omzet van meer dan 400 miljoen euro is BelOrta de grootste coöperatieve groente- en fruitveiling van België en tevens Europees marktleider. Bijna 40 % van alle Belgische tuinbouwproducten, verhandeld via het veilingwezen, wordt via BelOrta verkocht. Ruim 1.350 actieve telers garanderen het hele jaar lang een aanvoer van meer dan 120 groentevariëteiten en 30 fruitvariëteiten.