BelOrta op wereldtentoonstelling Milaan

belgieinmilaanTijdens de Antwerpse week in het Belgisch paviljoen op de wereldtentoonstelling in Milaan (van 6 tot 10 juli) zullen acht agrobedrijven uit de provincie Antwerpen aanwezig zijn om het Antwerpse agrocomplex op de kaart te zetten en zo de internationale betrekkingen te bevorderen.

Ook BelOrta uit Sint-Katelijne-Waver staat in Milaan in de kijker.

Voedsel voor de planeet, energie voor het leven is het thema van de 34ste wereldtentoonstelling. Gedeputeerde Ludwig Caluwé, bevoegd voor economie, landbouw en internationale samenwerking, trekt daarom naar Milaan met een delegatie van Antwerpse bedrijfsleiders en vertegenwoordigers van toonaangevende onderzoeks- en praktijkcentra uit de provincie.

“Het agrocomplex is een absolute speerpuntsector in de provincie Antwerpen. 19,2% van het aantal ondernemingen en zelfstandigen werken in de productiekolom rond land- en tuinbouw”, aldus Ludwig Caluwé. De bedrijven die de provincie vertegenwoordigen, hebben in Milaan hun internationale contacten uitgenodigd. “Enerzijds om de Italiaanse en Europese banden te versterken, anderzijds om Arabische en Aziatische contacten te leggen. Door de aanwezigheid op dit prominent internationaal forum te faciliteren, ondersteunen we onze ondernemers bij de bevordering van de internationale handelsbetrekkingen”, benadrukt Ludwig Caluwé.

BelOrta uit Sint-Katelijne-Waver, de grootste coöperatieve veiling voor groenten en fruit van Europa, maakt ook deel uit van de Antwerpse delegatie in Milaan. Tijdens de Antwerpse dagen in Milaan verzorgt de PIVA de receptie in het Belgisch pavoljoen, en het menu is uiteraard samengesteld met oog voor Antwerpse streekproducten. Er zijn ook Mechelse accenten: Gouden Carolus van Brouwerij Het Anker, Mechelse asperges en groenten en fruit voor de hapjes die worden geleverd door BelOrta en een assortiment dessertjes met o.a. Lierse vlaaikes.