SINT-KATELIJNE-WAVER – Filip Fontaine legt zijn functie van algemeen directeur bij groente- en fruitveiling BelOrta naast zich neer. Dat heeft voorzitter Leo Baestaens namens de Raad van Bestuur laten weten. De samenwerking wordt in onderling overleg vanaf 31 maart stopgezet.

Op 22 maart hebben Filip Fontaine en BelOrta in gemeenschappelijk overleg beslist om een einde te maken aan hun samenwerking. Persoonlijke redenen zouden aan de basis van deze beslissing liggen.

“Filip Fontaine verlaat BelOrta op 31 maart in goede verstandhouding”, staat de lezen in de mededeling van de Raad van Bestuur van BelOrta. “Het huidige en komende jaar zal hij de groente- en fruitveiling nog wel vertegenwoordigen bij een aantal externe organisaties. We wensen hem alleszins veel succes bij zijn verdere loopbaan.”

Jarenlang parcours

Filip Fontaine is al enkele decennia aan de slag in de coöperatieve wereld. Sinds 1997 was hij actief als directeur bij enkele afzetorganisaties. Nadien nam hij dezelfde functie op bij Brava, dat na een fusie met Greenpartners in 2011 door het leven ging als Coöbra. Een jaar later voegde Coöbra zich dan bij de Mechelse Veilingen om onder de gezamenlijke vlag van BelOrta door het leven te gaan. In 2014 trad ook veiling Borgloon toe.

Fusies hebben steeds een belangrijke rol gespeeld onder het leiderschap van Filip Fontaine. Sinds maart vorig jaar liepen er nog gesprekken tussen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten om samen verder te gaan. Die gesprekken sprongen vorige week echter nog af.