BelOrta uit Sint-Katelijne-Waver heeft een gulle schenking gedaan aan G-karate Vlaanderen. Dat gebeurde naar aanleiding van de verkoop van de eerste braambessen van het seizoen.

De eerste doos braambessen (12 punnets van 125gr/doos) werd aangekocht door METRO voor 100 euro per 125 gram. Deze eerste braambessen van 2017 zijn van de variëteit Loch Ness en zijn afkomstig van een vervroegde teelt onder glas. Naar jaarlijkse gewoonte doet BelOrta nog een schepje bovenop het verkoopbedrag en schenkt zo 2.500 euro aan G-karate Vlaanderen.

De populariteit van braambessen stijgt nog steeds. Het areaal is in 2017 gestegen met 21 %. BelOrta bezit hiermee een groot marktaandeel van de braambessen die door de Belgische veilingen worden vermarkt. Al deze braambessen worden onder bescherming geteeld. Dit seizoen verwacht BelOrta dat het meer dan 800.000 kg braambessen zal verhandelen vanaf nu tot het einde van het jaar.

Horecagroothandel METRO Cash & Carry zal de eerste braambessen via haar filialen aanbieden aan haar top-horecaklanten.

G-karate vzw, die de schenking van BelOrta krijgt, wil de karatesport toegankelijk maken voor iedereen. De doelstelling van deze organisatie is het bevorderen van de integratie van kinderen, jongeren en volwassenen met speciale behoeften, door middel van de grondbeginselen van karate. Naast integratie in deze krijgskunst wordt ook integratie in het dagelijkse leven centraal gesteld door G-karate vzw. Dit wordt gedaan door de G-karateka’s te helpen hun zelfvertrouwen en -respect op te bouwen.