BelOrta Cycling Team fietst mee tegen kanker

BelOrta Cycling TeamTijdens het Hemelvaartweekend neemt het BelOrta Cycling Team reeds voor de vijfde maal deel aan de 1000 km van KOTK. Met dit engagement steunt BelOrta de strijd tegen kanker, een ziekte waar velen rechtstreeks of onrechtstreeks mee te maken krijgen.

De acht sportievelingen van het BelOrta Cycling Team brengen dezer dagen veel uren op de fiets door.

“We kijken jaarlijks heel hard uit naar deze intensieve fietstocht”, zegt Benny Van Den Broeck. “Dit jaar is het voor ons een heel speciale editie omdat vorige maand een collega van ons de strijd tegen kanker heeft verloren. We zullen hem in ons hart meedragen tijdens deze vierdaagse.”

Met deze sportieve prestatie zamelt BelOrta geld in voor Kom Op Tegen Kanker. De netto-opbrengst van de 1.000 km gaat elk jaar naar het wetenschappelijk kankeronderzoek. Het concept is eenvoudig: elk team dat 5.000 euro inzamelt voor Kom op tegen Kanker mag deelnemen aan de 1000 km. Alle telers en medewerkers van BelOrta staan achter het BelOrta Cycling Team en gaven de fietsers nog drie tips mee: een lichte gezonde maaltijd vooraf, voldoende drinken en vooral veel genieten onderweg.

Met een omzet van meer dan 350 miljoen euro is BelOrta de grootste coöperatieve groente- en fruitveiling van België en tevens Europees marktleider. Bijna 40 % van alle Belgische tuinbouwproducten, verhandeld via het veilingwezen, worden in Sint-Katelijne-Waver verkocht. Ruim 1.350 actieve telers garanderen het hele jaar lang een aanvoer van meer dan 120 groentevariëteiten en 30 fruitvariëteiten.