Nieuw gebouwDe bouw van de nieuwe koele ruimte op het terrein van veiling BelOrta in Sint-Katelijne-Waver zit op schema. Het eerste deel is in gebruik genomen en in september start de afbraak van de oude geconditioneerde ruimte. Die afbraak gebeurt in twee fasen. De ruimte wordt vervangen door een volledig gekoelde ruimte (12°C) met koelcellen en een permanent lager gekoelde ruimte voor koud product. In deze ruimte zullen volgend jaar de asperges worden verwerkt. In september kan er door de afbraakwerken wel enige hinder ontstaan bij de dagelijkse logistieke actviteiten. BelOrta vraagt om begrip van klanten en medewerkers.

Dankzij de nieuwbouw zal de koudeketen in de toekomst amper worden onderbroken bij het afleveren van groenten en fruit die niet onmiddellijk worden verladen. Ook koud aangevoerde producten zullen niet opwarmen alvorens ze gekeurd en gestockeerd worden.

Leveranciers zullen in de nieuwe loodsen 24 uur op 24 terecht kunnen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld ’s avonds laat of ’s nachts rijden, wanneer er geen files zijn.

De nieuwe koelruimte moet operationeel zijn tegen de start van het volgende seizoen in maart 2016. Het volledige project vergt een investering van 12 miljoen euro.

Intussen passeert dagelijks een enorme hoeveelheid groenten en fruit op de veiling. Op 18 augustus werd bijvoorbeeld de 100 miljoenste komkommer van 2015 verkocht.

De jongste vijf jaar is het komkommerareaal bij BelOrta flink toegenomen. Hiermee heeft de coöperatieve veiling een goede marktpositie verworven. Binnen de groenten top 10 van de veiling neemt de komkommer de tweede plaats in.

Komkommers zijn bijna het hele jaar verkrijgbaar met uitzondering van de maand december. De maanden mei tot augustus zijn de maanden met de grootste aanvoer. BelOrta-komkommers worden duurzaam én milieuvriendelijk geteeld volgens de Flandria-lastenboeken.

aubergineEn BelOrta doet er ook alles aan om zijn groenten op een innovatieve en consumentvriendelijke manier aan te bieden. De aubergine, die een perfecte grillgroente is, wordt nu verkocht in het Aubergine Oven & Grill Pack. In dit handige pakket zitten twee eenvoudige recepten, samen met alle noodzakelijke ingrediënten om zelf aan de slag te gaan: een mediterrane kruidenmix, een zakje olijfolie, een grillschaaltje, en een aubergine van topkwaliteit.