SINT-KATELIJNE-WAVER – Volgens Tavola, de vakbeurs voor fijne en verse voeding, is friseline één van de meest innovatieve nieuwe producten op de markt. De slasoort van BelOrta kreeg er de award Gouden Tavola Traiteur voor.

Tavola bekroont jaarlijks de beste innovaties in voeding met de Gouden Tavola’s. Deze editie werden 104 producten ingezonden door 69 verschillende producenten. Na de eerste screening mochten 59 producten meedingen naar de trofee in vier verschillende categorieën. Bij de producten die in traditionele bediening worden aangeboden, kwam friseline van BelOrta als winnaar uit de bus.

Knapperige andijviesoort

Friseline is het resultaat van 20 jaar onderzoek waarbij verschillende soorten andijvie op een natuurlijke manier werden gekruist. De gele groente met gekartelde bladeren heeft een meer uitgesproken smaak dan andere andijvie en is multifunctioneel in de keuken. Zo kan het gebruikt worden als aperitief, bij een carpaccio of een kaasschotel, in een salade of als versiering om een gerecht karakter te geven.

Sinds februari vorig jaar heeft BelOrta friseline in haar gamma. “Het meest aantrekkelijke is de eenvoudige bereiding. Er zijn nauwelijks bewerkingen nodig en de groente geeft weinig afval”, zegt Jo Lambrecht, commercieel manager van BelOrta. “Friseline wordt bovendien vooral rauw gegeten.”

Bij de trofee van Gouden Tavola Foodservice was er verder nog een eervolle vermelding weggelegd voor de bloemkoolrijst van Greenyard Frozen Belgium, onderdeel van Greenyard uit Sint-Katelijne-Waver.