euronextKim Creten, CEO van KBC Real Estate, Vincent van Dessel, CEO van Euronext Brussel en Alain Baetens, Head of Listings van Euronext Brussel, waren vrijdagnamiddag aanwezig bij de Bell Ceremony van Euronext ter gelegenheid van de openingsfixing van het vastgoedcertificaat Immo Mechelen City Center dat wordt beheerd door KBC Real Estate.

De certificaathouders investeren hiermee in een modern kantoorgebouw in Mechelen dat vandaag voor meer dan 97% is verhuurd, waarvan circa 85% aan de Federale overheid voor minstens de komende 15 jaar en voor circa 8% aan de Vlaamse overheid voor een periode van nog minstens 7 jaar. Ook het bedrijvencentrum van KBC Corporate Banking is in het gebouw aan de Zwartzustersvest in Mechelen gevestigd.

Het certificaat Immo Mechelen City Center zal noteren op de fixingmarkt van Euronext Brussel en is er vrij verhandelbaar. De waarde ervan hangt af van de hoogte en de stabiliteit van de verhuurinkomsten, van de evolutie van de kantoorvastgoedmarkt, en de ontwikkelingen van de economie en de financiële markten in het algemeen. Wanneer het gebouw wordt verkocht (meestal na 15 à 25 jaar) houdt het certificaat op te bestaan en heeft de certificaathouder recht op de integrale verkoopopbrengst (na kosten en belastingen) onder de vorm van een liquidatiecoupon.