Belchim Crop Protection, specialist in gewasbescherming uit Londerzeel,werkt verder aan zijn uitbreiding en heeft een belangenpositie van 100% aangekocht in PROAGRO GmbH, gevestigd in het Duitse Abenberg. Belchim zal het succesvolle trackrecord van Proagro nog versterken door hoogwaardige en innovatieve oplossingen te bieden voor gewasbescherming met een focus op sierteelt, groenten en fruit.

Belchim heeft reeds kantoren in het Duitse Burgdorf. Met deze acquisitie investeert het bedrijf in een sterkere marktpositie met focus op hoogwaardige gewassen. Proagro werkte al vijftien jaar onafhankelijk. Het staat niet alleen sterk in Duitsland maar heeft ook afzetmarkten in Italië, Oostenrijk en Polen. Door de buyout komt er een sterke synergie tussen de bestaande en in ontwikkeling zijnde producten van Belchim en de nieuw verworven portfolio van Proagro in fruit, groenten en sierplanten.

Dirk Putteman, CEO van Belchim Crop Protection, is tevreden met de nieuwe opportuniteit: “Ik ben overtuigd van de sterke synergie met onze eigen innovatieve oplossingen voor speciale gewassen. Tegenwoordig vragen die een specifieke aanpak op basis van IPM-Systems (Integrated Pest Management), met zowel conventionele als bioactieve producten. Belchim Crop Protection zal Duits marktleider worden voor hoogwaardige gewassen.”

De leiding van Proagro komt in handen van Stefan Conradt. “Belchim heeft vertrouwen in het business concept en de vaardigheden van het Proagro management en het personeel.” Dieter Frieß, voormalig co-eigenaar van Proagro, is tevreden dat Belchim verder wil werken aan de ontwikkeling van Proagro via hoogkwalitatieve en innovatieve oplossingen voor gewasbescherming in speciale teelten.