Belchim neemt Frans bedrijf over

belchimBelchim Crop Protection NV uit Londerzeel, gespecialiseerd in gewasbescherming, heeft het Franse bedrijf Jade SARL overgenomen.  Jade is gevestigd in het Franse Mérignac. De overeenkomst werd ondertekend op 29 april. De overname door Belchim geeft Jade meer mogelijkheden om zijn portfolio internationaal uit te rollen.

Dirk Putteman, CEO van Belchim Crop Protection: “Deze aankoop versterkt onze positie wat betreft de ontwikkeling van innovatieve producten. We nemen graag de gelegenheid te baat om in te gaan op opportuniteiten die kunnen leiden naar nieuwe oplossingen voor de markt in het kader van de nieuwste voorwaarden op het gebied van regelgeving en milieu.”

Belchim Crop Protection investeert in producten voor een duurzame landbouw om een portfolio op te bouwen die is aangepast aan de marktevoluties. De gespecialiseerde producten van Jade helpen om de portfolio van Belchim te vervolledigen en versterken de globale marktaanpak van het bedrijf.

Belchim heeft trouwens een paar weken geleden ook al een significant minderheidsaandeel verworven in het Canadese bedrijf Engage Agro Corporation. Deze overeenkomst wordt bezegeld in de loop van mei.

Engage Agro verdeelt producten van een groot aantal internationale bedrijven die sterk zijn in R&D. Het is één van de grootste onafhankelijke bedrijven die gewasbeschermingsproducten verdeelt in Canada. De synergieën tussen Belchim Crop Protection en Engage Agro maken van het Canadese bedrijf één van de belangrijkste privately-owned distributiebedrijven op de Canadese markt.

Volgens Dirk Putteman, CEO van Belchim, is de investering in Engage Agro “een belangrijke opportuniteit om Belchims unieke klantgerichte troeven uit te breiden en toegang te krijgen tot overzeese markten voor onze gespecialiseerde agchem portfolio. Ik ben voortal opgetogen over deze investering vanwege de potentiële synergieën en de gelijkgestemde aanpak van Ray Chyc van Engage Agro.”

Ray Chyc beaamt dat. “We zijn verrukt dat we nu partners zijn van een familiebedrijf als Belchim dat dezelfde roots en waarden heeft als wij.”