De Japanse onderneming Mitsui Chemicals Agro, Inc. (MCAG) verwerft een belang van 10% in de Belgische vennootschap Belchim Crop Protection, specialist in innovatieve producten voor gewasbescherming uit Londerzeel.

De twee bedrijven werkten al samen aan de registratie en commercialisering van bepaalde producten van de Japanse firma in een toenemend aantal Europese landen. Belchim Crop Protection brengt daarbij vooral expertise in registratie en distributie van gewasbeschermingsproducten in. Met de overeenkomst versterken beide partijen hun samenwerking voor ontwikkeling, registratie, marketing en verkoop van gewasbeschermingsproducten.

Dirk Putteman, CEO van Belchim Crop Protection NV: “Het is een voorrecht om onze krachten te bundelen met een sterke R&D-partner als Mitsui Chemicals Agro. Op die manier kunnen we onze bestaande innovatieve portfolio uitbreiden en versterken we onze positie met het oog op de toekomst.”

Mr. Kazunori Tani, directeur van Mitsui Chemicals Agro, looft de nieuwe Londerzeelse partner. “Belchim heeft veel registratie-expertise en een sterke toegang tot de Europese markt. Met Belchim als partner vergroten we onze overzeese handel en de verkoop van onze producten aanzienlijk.” De overeenkomst moet zorgen voor een samenwerking op lange termijn.

Belchim Crop Protection NV, opgericht in 1987, steunt land- en tuinbouwers met innovatieve gewasbeschermingsmiddelen en hoogwaardige technische kennis. De onderneming is een wereldwijd groeiend bedrijf met een omzet van 460 miljoen euro in 2016.