belboModeketen Bel&Bo mag zich de Beste Winkelketen van België 2015 noemen. De prijs werd donderdagavond uitgereikt tijdens de RetailDetail Night, het jaarlijkse netwerkfeest van de retail dat enkele sterke retailers in de bloemetjes zet. Voor de verkiezing heeft de consument de winkelketens op de negen belangrijkste verkoopaspecten beoordeelt. Zij hebben uiteindelijk de winnaar bepaald.

Bel&Bo is een Belgisch familiebedrijf met een kleurrijke collectie kledij en accessoires voor het hele gezin. De meer 90 winkelpunten liggen verspreid over heel België, onder meer in Londerzeel, Bornem en Heist-op-den-Berg. Op 2 december komt er een winkel in Zemst bij ter vervanging van de Bel&Bo in Vilvoorde, die dicht gaat. Ook voor 2016 zijn er nog expansieplannen. Ook in 2012 werd Bel&Bo reeds verkozen tot Beste Winkelketen.

Naast Bel&Bo vielen ook nog enkele andere retailers in de prijzen. De Webshop Award Belgium ging naar webretailer Bol.com. Hunkemöller werd door de sectorgenoten verkozen tot Retailer of the Year 2015. Voor de derde keer in België werd ook de Beste Folder van het Jaar verkozen. De prijs van de vakjury ging daarbij voor 2015 naar Delhaize. Consumenten stemden in de categorie Supermarkten dan weer Lidl tot favoriet, voor de categorie ‘DIY, Tuin & Dier’ ging Pelckmans met de prijs aan de haal. In de categorie ‘Electro & Telecom’ blijkt de folder van Media Markt favoriet en binnen ‘Home & Lifestyle’ won Pizza Hut. Zij mogen zich een jaar categoriewinnaar van de Folder van het Jaar noemen.