De Grote Markt in Mechelen is een horecazaak rijker. Klanten kunnen voortaan ook terecht bij Beep Beep. Marie-Louise Broers en Tim Rombauts, moeder en zoon, zijn de zaakvoerders van dienst. “Beep Beep, want je bent even snel buiten als binnen. Enerzijds door de snelle bediening, anderzijds door het kleine, maar heel gezellige pand”, legt Tim Rombauts uit.

Het duo begint niet zonder ervaring aan dit nieuwe avontuur. Ze hebben reeds 13 jaar samengewerkt. De eerste stappen in de horeca werden in 2002 gezet aan de kust. Nadien werd zeven jaar lang Al Dente op de IJzerenleen in Mechelen opengehouden. Momenteel baten de twee ook ’t Moment, eveneens op de Mechelse Grote Markt, uit. Die zaak dragen ze eind oktober echter over aan een nieuwe eigenaar. “’t Moment was een succesvol verhaal, maar te groot om met twee te runnen. De kosten van personeel en huur liepen te hoog op, en we wilden opnieuw de gezelligheid van een kleinere zaak beleven.”

Mediterraans

Gezelligheid is er troef bij Beep Beep. De nieuwe horecazaak is opgebouwd rond de Mediterraanse wereld. “We willen daarmee het zuiderse meer naar Mechelen halen”, zegt Tim Rombauts. Ook de menukaart speelt daar op een speciale manier op in. “We proberen iets anders te doen dan de klassieke menukaarten die je overal op de Grote Markt vindt. Onze specialiteit, die ook in onze vorige zaken besteld kon worden, nemen we alvast mee.” De croque Beep Beep krijgt gebakken appel met curry en honing. “Maar ook stoofpotjes met vis en zeevruchten serveren we en aan de vol-au-vent geven we een eigen touch.”

Bij Beep Beep is er binnen plaats voor 25 personen. Bij zomers weer groeit dat aantal aanzienlijk met een terras dat plaats heeft voor 60 mensen. De keuken is op de bovenverdieping. “Daar breng ik het grootste deel van de tijd door, terwijl Marie-Louise de gasten met een brede lach bedient.” Het team wordt aangevuld met enkele jobstudenten.