KLEIN-BRABANT – Beedrop, de gezamenlijke online marktplaats, heeft op de BeCommerce Awards de steun van de internetconsument achter zich gewonnen. Dat leverde de publieksprijs Eten & Drinken op. Het e-commerceplatform telt verscheidene handelaars uit Klein-Brabant.

De foodindustrie is één van de grootste stijgers in de e-commercesector. Dat toonde de BeCommerce Market Monitor van 2017 al aan. Vooral milieuvriendelijke concepten zitten in de lift, blijkt uit de stemmen van meer dan 18.500 Belgen. In de categorie Eten & Drinken deelden ze een award uit aan Beedrop.

Op Beedrop.be kunnen consumenten online winkelen bij een hele reeks handelaars uit de streek die bij het platform zijn aangesloten. Het gaat onder meer om een bakker, slager, vishandel, groentewinkel, enzoverder. De bestellingen van alle handelaars worden samen thuisgeleverd zonder extra kosten voor de klant. Omdat het gaat om gezamenlijke leveringen, worden de gereden kilometers en de schadelijke uitstoot beperkt.

De online marktplaats werd ook genomineerd voor de jury award van meest milieuvriendelijke webwinkel. Daar ging uiteindelijk Replace Direct, een webshop van onderdelen en accessoires voor elektronische apparaten, met de overwinning aan de haal. Grote winnaar was NewPharma dat de overall award won.

E-commerce wint aan belang

België lijkt vandaag een heuse inhaalbeweging te maken op het vlak van digitale ambitie en initiatieven. “E-commerce is van kapitaal belang voor de competitiviteit, de werkgelegenheid en de economische ontwikkeling van ons land. Met onze activiteiten en de BeCommerce Awards willen we bedrijven aanmoedigen om nog meer digitale initiatieven te ontwikkelen”, aldus Sofie Geeroms, managing director van BeCommerce.