Bijna drie jaar geleden besloten Liesbeth Van Wassenhoven en Karen Vandenbossche, beiden ex-Sanoma, de krachten te bundelen en werd het content marketing bureau BeContent, voor interne en externe communicatie, boven de doopvont gehouden. Ze vestigden zich in de Klein Begijnhofbogaard in Mechelen, maar zijn zopas verhuisd.

“Sneller dan verwacht is ons klantenportfolio (met o.a. njam!, Carrefour, Scapa, Agfa Healthcare, Miele, JBC, Stad Mechelen,…) gegroeid. En daarbij ook het aantal medewerkers. De idyllische locatie in het Klein Begijnhofbogaard in Mechelen werd al snel te klein en een uitbreiding in vierkante meters lonkte”, zegt Liesbeth Van Wassenhoven.

Er werd gekozen voor een nieuw gebouw in het Mechelse stadvernieuwingsproject Clarenhof, op de hoek van de Muntstraat en de Huidevetterstraat. Bewust opnieuw in Mechelen.

“We zijn hier graag, we voelen ons hier thuis en we ondernemen hier graag. De Dijlestad heeft zonder twijfel alle troeven in huis die voor onze sector, media en communicatie, interessant zijn. In Mechelen wordt geleefd en de stad wordt beleefd, en daar maken we maar al te graag deel van uit.”

BeContent werkt dagelijks met een zestal mensen. “Daarnaast omringen we ons per project met een uitgebreid netwerk van freelance on- en offline talenten zoals journalisten, designers, fotografen, mediaproducers, …”

Het bureau begeleidt bedrijven en merken bij het brengen van hun verhalen, van strategie en creatief concept tot opvolging en productie.

“Overal zien we verhalen in, in elk merk en in elk product. Door onze achtergrond in de journalistiek weten we als geen ander hoe we een doelgroep kunnen raken, inspireren, informeren en engageren. Merken en bedrijven gaan dezer dagen voor langetermijnrelaties met hun (potentiële) klanten. Met de juiste mensen, op de juiste plaats, en dicht bij de klant, smeden we die unieke band met het doelpubliek.”

Een lijst met interessante starters, zoals BeContent, vindt u op onze overzichtspagina. Bent u een starter uit de regio en vertelt u graag uw verhaal op onze website? Contacteer ons dan via redactie@madeinmechelen.be