De beauty hotspot Mo’na huist nu vier jaar op haar huidige locatie aan de Mechelse Korenmarkt en viert dat op 2 juli met… een vernissage en een wijndegustatie in samenwerking met de Mechelse wijnzaak WelWijn. “Ik wil het cultuuraanbod in Mo’na uitbreiden”, zegt zaakvoerder Stijn Pellegrims.

Mo’na wil niet alleen een kapperssalon & spa zijn. Stijn Pellegrims wil er ook een platform voor getalenteerde jonge Mechelse artiesten van maken. “We zijn gevestigd in een oude bibliotheek, en we willen de vroegere sfeer wat terugbrengen in het gebouw. De kapperszaak heeft een gemeenschappelijke toegang met de buren, en die gang nodigt gewoon uit om er kunst te presenteren. We hebben er al drie keer een tentoonstelling gehouden, en voor onze vierde verjaardag presenteren we werken van Saskia Lenaerts, die met een achtergrond van mode, textielbewerking en fotografie collages maakt.”

Stijn ziet de samenwerking met Saskia ook verder groeien. “Ik wil een groter cultuuraanbod en meer kunst in Mo’na. Saskia is een lokale artieste die in de toekomst kan fungeren als curator en ons kan adviseren ivm samenwerkingen met kunstenaars. Ik wil bij ons Mechelen met een grote M voorstellen.”

Mo’na, met zijn spa in een veertiende-eeuwse kelder, werkt momenteel met negen mensen: zes kappers, twee mensen in de spa en een gastvrouw.