MECHELEN – Beast Animation is met George & Paul in de prijzen gevallen. De stop-motion animatieserie kreeg de meeste stemmen van het publiek. Zo verzilverde het Mechelse productiehuis de Cinekid Kinderkast Audience Award voor beste televisieproductie voor 4- tot 6-jarigen in Nederland.

“Het is een erg mooie prijs die we graag aan ons palmares toevoegen”, zeggen Ben Tesseur en Steven De Beul, oprichters van Beast Animation. “Publieksprijzen zijn altijd de fijnste om te winnen, omdat de doelgroep hier effectief zijn mening heeft kunnen geven. De kinderen beleven evenveel plezier aan het kijken naar onze productie, als wij aan het maken ervan. Dat is uiteindelijk het belangrijkste.”

Beast Animation was voor alle episodes verantwoordelijk voor de animatie. “De animatieregie en –supervisie vielen in onze handen, alsook het uitlichten van de sets, het riggen van de karakters en bewegende props en het onderhoud van de poppen.” Ook de stemopnames voor de Vlaamse versie werden door het Mechelse productiehuis verzorgd.

George & Paul

De stop-motion animatieserie George & Paul bestaat uit 26 afleveringen van 5 minuten. Het gaat om een samenwerking tussen Ka-Ching Cartoons, Pedri Animation en Beast Animation in co-productie met NTR, VRT – Ketnet en BNPPF Film Finance.

In de wereld van George & Paul is alles, inclusief zij zelf, gemaakt van houten blokken. Het duo beleeft geweldige avonturen waarbij ze gebruik maken van hun omgeving om te creëren en problemen op te lossen. Het volledige verhaal draait dan ook om de creativiteit, het technische vernuft en de fantasie van de twee vrienden.