boeleke1Eind april heeft de gemeente Bonheiden een wedstrijd gelanceerd voor de creatie van één of meerdere streekproducten die verbonden zijn met Bonheiden, en de wedstrijd nadert zijn ontknoping.

De wedstrijd is gereserveerd voor inwoners en zelfstandigen die een handelszaak uitbaten in Bonheiden, en het streekproduct moet lekkers zijn dat onmiddellijk kan worden geconsumeerd of even kan worden bijgehouden.

De inzendingen zijn afgesloten en een aantal kandidaten zijn geselecteerd voor de laatste fase, waarin ze campagne mogen voeren tot 23 november. De winnaar wordt bekendgemaakt op de nieuwjaarsdrink van Bonheiden op 3 januari.

Delicatessezaak Bastiano doet een gooi naar de overwinning met het Bonheids Boeleke, Ze lieten zich inspireren door het feit dat in Bonheiden, en meer bepaald in het Imeldaziekenhuis, al verscheidene keren geboorterecords zijn gevestigd. Er werd gestreefd naar eenvoud in de traditie van het Antwerpse handje en het Lierse Vlaaike. Het werd het Bonheids Boeleke, een koekje in de vorm van een gestileerde ooievaar. In het logo dat Bastiano ook zelf ontwikkelde, komen de gemeentekleuren van Bonheiden terug. Er worden zelfs uitsteekvormpjes verkocht zodat de inwoners van Bonheiden thuis zelf Boelekes kunnen maken.