De studenten van de opleiding Elektromechanica aan Campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver krijgen er binnenkort begeleiding vanuit de praktijk bij. Chemieconcern BASF Antwerpen heeft al jaren een intensieve samenwerking met Thomas More. Met de ondertekening van de overeenkomst Partners in Education schakelen het bedrijf en de hogeschool een versnelling hoger. De versterkte samenwerking geldt ook voor de opleiding Chemie op de Campus Geel van Thomas More.

BASF Antwerpen heeft een actieve inbreng in het opleidingsprogramma, zodat afgestudeerden snel inzetbaar zijn. Bovendien komt het bedrijf snel in contact met potentiële werknemers. “De mensen van BASF zullen colleges geven over kwaliteit, veiligheid en milieu”, zegt opleidingsmanager Jimmy Bauwens. “Studenten krijgen dan les van professionals die dagelijks op het werkterrein actief zijn. Het bedrijf stelt ook oefenmateriaal ter beschikking waarmee de studenten aan de slag kunnen.” De Thomas More-docenten op hun beurt zullen deelnemen aan incompanytrainingen van BASF, zodat ze nog beter op de hoogte blijven van de allernieuwste ontwikkelingen in de sector.

De stad Lier heeft een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met Thomas More Kempen, dat een campus in de Pallieterstad heeft. Zo wordt de aanwezigheid van Thomas More in Lier verder verankerd. Onder de vorm van stages en projecten zal het team evenementen van Partner in Education stad Lier samenwerken met de opleiding eventmanagement. Tot slot zijn de opleidingen van Thomas More een partner in de realisatie van het Lierse sociaal beleid.