vlnr Philippe De Poortere (BASF), Harry Filon (Duurzaam Repareren) en Filip Rousseau (BASF).

vlnr Philippe De Poortere (BASF), Harry Filon (Duurzaam Repareren) en Filip Rousseau (BASF).

Filip Rousseau en Philippe De Poortere van BASF Benelux hebben in Bornem als eerste lakleverancier het Belgisch duurzaamheidskeurmerk Duurzaam Repareren in ontvangst genomen. Het ging zelfs om twee attesten, want de twee merken R-M en Glasurit van BASF Coatings Services NV uit Bornem zijn  door Duurzaam Repareren erkend. Deze erkenning is op zich niet nieuw voor BASF,  want voor de Nederlandse markt had het bedrijf de erkenning in 2012 reeds verworven.

“We zijn eind vorig jaar in België en Luxemburg van start gegaan met het label Duurzaam Repareren. In de loop van 2015 wordt het uitgerold”,  aldus Harry Filon van Duurzaam Repareren. “België heeft een eigen College van Deskundigen en een nationaal lastenboek. Vandaar dat op nationaal niveau erkenningen worden verstrekt aan producenten die producten leveren die aan de duurzaamheidseisen voldoen.”

Filip Rousseau van BASF: “Het label Duurzaam Repareren is in Nederland de norm op het gebied van duurzaamheid. Het werd geaccepteerd door de autobranche en door haar klanten, zoals fleetowners, leasemaatschappijen, verzekeraars en de consument. Wij verwachten dat dit ook in België een succes zal worden, omdat duurzaamheid een evident onderwerp is. BASF vindt het belangrijk haar bijdrage te leveren aan duurzaamheid en een beter leefmilieu. We zijn dan ook blij de attesten in ontvangst te mogen nemen.”

BASF Coatings Services NV is de Belgische dochter van BASF Coatings AG uit Münster, één van de grootste verf- en autolakkenconcerns ter wereld. Het bedrijf levert autolakken voor carrosseriebouwers en -herstellers en voor de vrachtwagenindustrie onder de merknamen Glasurit, R-M en Salcomix.