De Bornemse vestiging van BASF heeft 1.000 euro geschonken aan Chow au Coeur, een vereiging die zich inzet voor Chow Chow honden.

Begin januari deed BASF een oproep aan haar medewerkers voor het project Connected2Care. Ze kregen de mogelijkheid om hun persoonlijke betrokkenheid te tonen bij een vereniging die zich inzet voor een goed doel en konden zo kans maken op financiële steun van BASF voor die vereniging.

Onlangs werden de winnende Connected2Care-projecten van elke deelnemende site (Bornem, Ham en Waterloo) bekendgemaakt. Voor de vestiging van BASF in Bornem kwam medewerkster Kristien Van Assche als winnares uit de bus dankzij haar engagement voor de Franse vereniging Chow au Coeur. Deze vereniging helpt verwaarloosde of mishandelde honden van het Chow Chow ras. Kristien Van Assche is de contactpersoon voor de vereniging in Vlaanderen. De gift van BASF zal gebruikt worden om kosten te dekken zoals bezoeken aan de dierenarts, vaccinaties, operaties en hondenvoeding.

De overhandiging van de BASF-cheque vond plaats op de site van Bornem. Kristien Van Assche kreeg de cheque ter waarde van 1.000 euro van site manager Daniel Bauwens, waarna ze deze overhandigde aan de vereniging Chow au Coeur.

In lijn met haar strategie versterkt BASF haar band met lokale gemeenschappen via dergelijke kwaliteitsvolle vrijwilligersprojecten. Door economisch succes met sociale verantwoordelijkheid en milieubescherming te combineren, wil BASF haar positie als wereldleider in de chemie versterken en bijdragen aan een duurzame toekomst. “Voor mij is Connected2Care synoniem voor een hartverwarmend initiatief dat zijn schouders zet onder de vereniging waarin ik zelf heel veel liefde, tijd en energie stop. Als vrijwilliger bots je dikwijls tegen een muur van financiële limieten, waardoor bepaalde doelen moeilijker te realiseren zijn. Ik ben dan ook heel dankbaar dat BASF ons dat extra (financieel) duwtje in de rug wil geven en ons zo nóg meer motiveert om verder te doen waarmee we bezig zijn”, zegt Kristien Van Assche.

BASF is in België sterk vertegenwoordigd. Zes BASF-dochterondernemingen opereren vanuit acht locaties over het hele land. In totaal werken er meer dan 3.500 medewerkers in productie, verkoop, onderzoek of ondersteunende diensten.