Bart Timperman nieuwe hoofdredacteur RTV

Hoofdredacteur Bart Timperman (links) en algemeen directeur Jan Peeters (rechts).

Hoofdredacteur Bart Timperman (links) en algemeen directeur Jan Peeters (rechts).

De regionale zender RTV die nieuws brengt uit Mechelen en de Kempen vierde op 1 maart zijn 21ste verjaardag en pakte bij die gelegenheid uit met een aantal opmerkelijke veranderingen. Algemeen directeur Jan Peeters, die tot nu toe ook hoofdredacteur was, geeft die laatste functie door aan journalist Bart Timperman. Niels Daniel wordt stadsreporter voor Mechelen.

Die nieuwe stadsreporter van Mechelen ziet het helemaal zitten. Hij bepaalt in overleg met de redactieleiding wat hij die dag draait. “Mechelen is een beetje Vlaanderen in het klein. Je vindt er studenten, je vindt er mensen van vreemde origine, je hebt er verkeersproblemen en de politiek biedt er constant nieuwe verhalen. Het is een stad met een ontzettend rijk verleden en met een heel mooie toekomst. Daar komt nog bij dat Mechelen een van de mooiste steden van ons land is en dat ik helemaal verliefd geworden ben op de warmte en de gastvrijheid van de Mechelaars.” Niels presenteert niet langer de sportprogramma’s van RTV, maar blijft wel meewerken aan de samenstelling van die programma’s.

Hoofdredacteur Bart Timperman verliet in 2014 Gazet van Antwerpen om als zelfstandige communicatiedeskundige aan de slag te gaan. Hij werd toen gevraagd om met zijn journalistieke ervaring in het RTV-zendgebied mee te werken aan de taskforce vernieuwing van RTV.

“Ik werkte in mijn 16 jaar bij GVA vaak met RTV-algemeen directeur Jan Peeters samen aan projecten”, zegt de nieuwe hoofdredacteur. “Daaruit was een wederzijds respect en vertrouwen gegroeid. Toen de vraag kwam om mee te sleutelen aan wat na 21 jaar toch een beetje zijn zender is, was ik vereerd. Ik besefte al snel dat ik weer bezig was met mijn grote passie en talent: op een creatieve manier werken met regionale actualiteit en nieuws. Dat ik dit innovatieve project op de redactie nu ook als hoofdredacteur verder mag leiden, maakt me bijzonder blij. Ik ben er van overtuigd dat we hier (ondanks het moeilijke economische – en mediaklimaat) een stukje mediageschiedenis kunnen schrijven.”

Jan Peeters blijft als algemeen directeur instaan voor de leiding van de omroep en de verdere transformatie van RTV en het nieuwe lifestylekanaal TV-PLUS.