Bart d'HontWillemen General Contractor, gespecialiseerd in utiliteitsbouw, wil met de groei en ambitie zowel in binnen- als buitenland indrukwekkende projecten blijven realiseren. Om dat te bewerkstelligen, stelde het bedrijf uit Mechelen Bart d’Hont aan als de nieuwe algemeen directeur. Hij zal de verantwoordelijkheid dragen voor het dagelijkse beleid, de commerciële dienst en de diensten uitvoering en engineering aansturen. Als algemeen directeur van Willemen General Contractor behoort hij tot het groepsdirectiecomité dat rechtstreeks rapporteert aan CEO Tom Willemen van Willemen Group.

Ruisbroekenaar Bart d’Hont startte in 1994 als werfleider bij NV Van Poppel, het familiebedrijf dat in 1999 in twee splitste en waaruit Willemen General Contractor is ontstaan. Gedurende vele jaren heeft hij een boeiend traject afgelegd: van milieucoördinator en hoofd dienst naverkoop/projectleider, tot hoofd dienst buitenlandse projecten en verder tot directeur der werken en projectdirecteur. De voorbije negen jaar was d’Hont technisch directeur. Omwille van de mooie verwezenlijkingen tijdens zijn vele jaren dienst, waaronder de brandweerkazerne in Mechelen, vormt d’Hont de geknipte man voor de functie. Jörgen Bornauw volgt Bart d’Hont op als technisch directeur van Willemen General Contractor.

Tom Willemen, CEO Willemen Groep: “Een bedrijf kan maar groeien als zijn medewerkers meegroeien. En dat hebben we bij Willemen goed begrepen. Met de aanstelling van Bart d’Hont als algemeen directeur en Jörgen Bornauw als technisch directeur willen we de toekomst nog sterker en nog slagvaardiger tegemoet treden. Het is immers onze ambitie een leidende rol te blijven vervullen bij PPS, Design & Build en Bouwteam projecten om zo zowel in het binnenland als in het buitenland een consistente en duurzame groei te bewerkstelligen.”

Binnen de Willemen Groep behoort Willemen General Contractor tot de cluster algemene aannemingen. Het bedrijf is hoofdaannemer van allerlei types van gebouwen; gemengde projecten, kantoren, residentiële gebouwen en niet-residentiële gebouwen. De hoofdactiviteit van Willemen General Contractor is het oprichten van volledig afgewerkte nieuwbouw- en renovatieprojecten. Hun klanten komen zowel uit de openbare als de private sector. De Willemen Groep stelt in totaal 2.300 mensen tewerk. De omzet van de groep bedroeg vorig jaar 624 miljoen euro.