Bart De Bie (De Bie Printing) is PLATO-ambassadeur

debieNa 25 jaar is het lerend netwerk PLATO een vaste waarde in de ondernemerswereld. Het opzet is eenvoudig: bijleren van de ervaringen van anderen om te kunnen bouwen aan de eigen onderneming. In de lente start Voka – Kamer van Koophandel Mechelen nieuwe PLATO-groepen Algemeen Management op. Donderdag vindt daarover een infosessie plaats bij Univeg in Sint-Katelijne-Waver. Bart De Bie is de Mechelse PLATO-ambassadeur.

Mede door de vele succesverhalen en positieve getuigenissen van oud-deelnemers blijft de PLATO-formule ondernemers prikkelen. Het platform bracht de afgelopen 25 jaar in Vlaanderen meer dan 12.000 ondernemers bij elkaar. In 850 sessies hebben ondernemers elkaar gecoacht om strategische keuzes te maken en hebben ze onderling kennis gedeeld en ervaringen uitgewisseld. PLATO zweert bij het peterschapsprincipe, waarbij meer dan 300 peters en meters (ervaren ondernemers) fungeren als klankbord voor de toekomstige generatie ondernemers.

In de regio Mechelen worden dit voorjaar verschillende PLATO-groepen Algemeen Management opgestart. “Dit tweejarig traject richt zich tot ondernemers met groei-ambities die zich samen met collega-ondernemers op diverse managementdomeinen willen professionaliseren”, zegt PLATO-coördinator Alain De Cuyper. “Mogelijke onderwerpen die in de groepen kunnen worden aangesneden, zijn strategie, verkoopgesprekken, marketing, innovatie, loonbeleid en intellectuele eigendommen. In deze groepen brengen wij gelijkgestemde bedrijfsleiders samen om in een open maar vertrouwelijke omgeving ervaringen hierover te delen. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren aan de hand van een business case, een workshop, een bedrijfsbezoek of een gedachtewisseling geënt op een specifieke stelling.”

Bart De Bie, zaakvoerder van De Bie Printing uit Duffel, wordt dit voorjaar in de Mechelse regio uitgespeeld als PLATO-ambassadeur. Hij prijkt op banners, leaflets en website. Bart De Bie: “PLATO is voor mij een springplank naar groei, om het aanwezige potentieel te stimuleren en te laten groeien. Kortom: om praktisch te leren hoe mijn bedrijf te leiden.”

Tijdens een infosessie die donderdag 18 februari plaatsvindt bij Univeg in Sint-Katelijne-Waver geeft Mechels PLATO-coördinator Alain De Cuyper alle info over het concept, de aanpak en het doel van de nieuwe groepen in het teken van algemeen management.