HEIST-OP-DEN-BERG – Jan De Haes is niet langer voorzitter van Horeca Zuiderkempen. Een te drukke agenda als gedeputeerde bepaalde mee die beslissing. De zaakvoerder van onder meer ’t Eetcafé en ’t Hoekske in Heist-op-den-Berg geeft de fakkel nu door aan Bart Cortens van de Wilgenhoeve in Booischot.

In 1989 stond Jan De Haes mee aan de wieg van Horeca Zuiderkempen, een organisatie die de belangen behartigt van een 60-tal zaken in de regio rond Heist-op-den-Berg, Putte en Herselt. Jan De Haes vervulde er twintig jaar lang de rol van secretaris en was de laatste negen jaar ook voorzitter. Hij was ook een tijdlang voorzitter van Horeca Vlaanderen.

In oktober 2017 legde Jan De Haes de eed af als gedeputeerde en kreeg hij de bevoegdheden Toerisme, Recreatie- en Groendomeinen, Personeel en Veiligheid toegewezen. Die nieuwe functie doet hem nu beslissen om zijn rol als voorzitter bij Horeca Zuiderkempen naast zich neer te leggen. “De combinatie was te zwaar”, klinkt het. “Ik blijf wel actief in het bestuur. De nieuwe voorzitter mag mijn volle steun verwachten.”

Nieuw bestuur

Die nieuwe voorzitter luidt naar de naam Bart Cortens van de Wilgenhoeve in Booischot. Hij zal worden bijgestaan door Roel Dom van Staminee De Living in Heist-op-den-Berg, die de functie van secretaris overneemt van Nancy Heylen van ’t Bergske.