Barbarella: tweedehands met stijladvies

BarbarellaTwee Mechelse ondernemende madammen, Ellen De Taey en Valérie Vanderghote, slaan de handen in elkaar. Op zondag 22 november stampen ze voor één dag een kwaliteitsvolle tweedehandswinkel met dameskleding uit de grond. Voor deze eerste editie van Barbarella stelt Bart Diricx van Blops Communicatiemakers zijn kantoor in de Mechelse Hanswijkstraat 33 ter beschikking van de twee dames. “Ik ondersteun meer dan graag zulke verfrissende en duurzame initiatieven in onze dynamische stad!”, aldus de ondernemer.

Tweedehands is een duurzame manier van consumeren maar krijgt vaak nog een negatief label opgeplakt. “Door nog mooie en kwalitatief goede kleding aan te bieden en dat te combineren met persoonlijk stijladvies, willen we aantonen dat modebewust zijn ook duurzaam kan zijn”, legt Valérie uit. “En ik geloof steevast dat Mechelen hier ook meer dan klaar voor is!”

Deze eerste Barbarella focust op dameskleding en –accessoires. Maar volgende edities, met andere thema’s, zitten al in het achterhoofd van beide dames. Kinderkleding, een maatje meer en ook mannenkleding staan op hun lijstje. Telkens met net dat ietsje meer.

Op 22 november werkt Barbarella tussen 10u en 15u op afspraak. Iedereen die zich inschrijft voor stijladvies krijgt op die manier voldoende persoonlijke hulp bij het vinden van een nieuwe outfit. Voor 15 euro word je ontvangen met een glaasje bubbels, krijg je begeleiding van Ellen De Taey en krijg je 10 euro korting op je aankopen. Wie geen advies nodig heeft, kan tussen 15u en 18u zelf aan de slag tussen de rekken. Ondertussen kunnen mannen worden geparkeerd in de speciaal opgerichte BarBar. Voor en door mannen.

Wie nog mooie kleren in zijn kast heeft hangen die niet meer worden gedragen, kan ze tot 18 november inleveren en Barbarella verkoopt ze dan voor de eigenaressen.