De bekende voorgevel tijdens de werkzaamheden.

Wie op A12 regelmatig langs Willebroek neemt, zal het ongetwijfeld al zijn opgevallen. De bekende voorgevel met de iconische jukebox aan discotheek Carré in Willebroek is niet meer. Althans voor een tijdje, want tot en met 31 augustus palmt zomerclub Banyu de vestiging aan de A12 in. “Banyu is een totaal vernieuwende en tijdelijke zomerbar met een verfrissend decor, energieke klanken, geurtherapie en nog veel meer. Daarmee belooft Banyu de spirit terug in het nachtleven te brengen”, klinkt het bij Tim Van Campenhoudt, manager van Carré.

Discotheek Carré deed oorspronkelijk dienst als het paviljoen van Côte d’Or op de Expo 58 in Brussel. Nadien werd het gebouw afgebroken, verkocht en werd het gebruikt als baancafé. Sinds 1991 vormt de locatie aan de A12 een vaste waarde in het Belgische nachtleven. Verschillende nationale en internationale artiesten bouwen er tijdens de weekends een onvergetelijk feestje. “Voor Banyu moest onze iconische gevel er even aan geloven”, aldus Tim Van Campenhoudt. “Die gaat nu schuil achter een prachtig tempeldecor.”

Verwarring

Sommige automobilisten die de voorbije weken langs discotheek Carré reden, stelden zich vragen bij de nieuwe voorgevel. “Men dacht dat Carré in alle stilte ging verdwijnen”, verduidelijkt Tim Van Campenhoudt. “Maar dat is uiteraard niet zo. Verwarring wilden we bovendien absoluut niet creëren. We zijn wel blij dat mensen zo begaan zijn met de discotheek. Dat is een teken dat we voor velen nog steeds een beleving betekenen.”