Jort Salens uit Vremde heeft met BANDZ zijn eigen skatemerk gecreëerd. Skateboarden is zijn passie, en zijn jarenlange ervaring in de skate-scène geven genoeg inspiratie voor  zijn ontwerpen. Via de FaceBook-pagina van BANDZ is zelfs een echte community ontstaan. Dat komt vooral door de vele filmpjes die Jort zelf filmt en monteert. Bijna dagelijks gaan nieuwe filmpjes en foto’s viraal.

BANDZ staat niet alleen voor skateboards, maar eveneens voor aangepaste kledij als T-shirts, sweaters, caps en hoodies met de karakteristieke kleurrijke BANDZ birds.

Het merk lanceert nu zijn vernieuwde website bandz.be waar de collecties door klanten worden geshowd. E-commerce is nog toekomstmuziek.

Skaters kunnen na afspraak langskomen in de showroom en terwijl Jort hun deck gript (de ruwe, zwarte bovenlaag van het skateboard aanbrengt) kunnen ze de kledij bekijken. “Ik ben nu volop bezig met de uitbouw van een netwerk van winkels in België”, zegt Jort. “Per provincie zou ik graag willen samenwerken met één of twee bestaande skateshops die onze collectie mee ondersteunen.”

Elk BANDZ-skateboard wordt op een beperkte oplage gefabriceerd om het unieke karakter te behouden. De derde collectie is in productie en wordt verwacht midden december. Momenteel zit BANDZ nog onder de vleugels van Studio Salens maar vanaf 1 januari 2017 start Bandz Productions op.

Jort: “Via Studio Salens kreeg ik de kans om een aantal korte online corporate movies en vacatureclips te realiseren. Naast het merk BANDZ wil ik ook dit verder uitbouwen onder de noemer Bandz Productions!”