76 medewerkers van Baltimore Aircoil Company in Heist-op-den-Berg trekken op 7, 8 en 9 september naar de Vogezen om er in Gérardmer te gaan fietsen, lopen en wandelen voor Climbing for Life dat in het teken staat van diabetes. Werknemers van het bedrijf zamelden ook al een mooie som in voor het lokale diabetes-initiatief Kampka-D en overhandigden zopas een cheque van bijna 3.000 euro aan de organisatie.

Diabetes dreigt een wereldwijde epidemie te worden. Tegen 2030 heeft 1 op de 10 Belgen diabetes. Dat zijn meer dan 1 miljoen mensen. “Via onze deelname aan Climbing for Life wil BAC diabetes mee onder de aandacht brengen en aantonen dat sportieve prestaties perfect haalbaar zijn voor mensen met diabetes, mits uiteraard de nodige medische begeleiding”, zegt Wouter Rosiers, Director of Human Resources EMEA bij Baltimore Aircoil International. “BAC neemt de Climbing for Life-inschrijvingsgelden voor zijn rekening en steunt zo de Diabetes Liga vzw.”

Cheque

En het engagement van het bedrijf gaat nog verder. “BAC hecht veel waarde aan verantwoord ondernemerschap en de zorg voor onze maatschappij. Via een collega ontdekten we een mooi, lokaal initiatief rond diabetes: Kampka-D. Zij organiseren jaarlijks zomerkampen voor kinderen tussen 8 en 12 jaar die de diagnose kregen. Onze BAC-collega’s zetten de afgelopen maanden een aantal acties op touw die een mooie som opbrachten. Vanuit de directie verdubbelen wij het verzamelde bedrag. De president van BAC Don Fetzer overhandigde de cheque ter waarde van 2.948 euro aan de vertegenwoordigers van Kampka-D.”

Baltimore Aircoil Company (BAC) is gespecialiseerd in producten voor verdampingskoeling en thermische opslag. Dit zijn milieuvriendelijke toestellen die energie besparen bij het koelen van commerciële gebouwen en het koelen van voedingswaren en industriële processen. De deelname aan Climbing for Life kadert binnen het breder duurzaamheidsbeleid van BAC met aandacht voor de maatschappij en verantwoord ondernemen. Elk jaar wordt er een thema geselecteerd, en dit jaar is dat diabetes.