LIER – Bakkerij De Bakker heeft een nieuwe lekkernij gecreëerd: vanille-ijs van schapenmelk tussen schapenkopkoekjes. De bakkerij is daarmee de zevende in de rij die een product onder het label 100% made in Lier op de markt brengt.

Vorig jaar lanceerde Stad Lier het label 100% made in Lier. Ondernemers of handelaars die een uniek product willen creëren in de vorm van het Lierse schapenkoplogo, kunnen daarvoor van de stad toestemming krijgen en promotie voeren onder het label. Ook Bakkerij De Bakker kreeg toelating van de stad.

Het resultaat is een verfrissende lekkernij voor een warme zomer: vanille-ijs gemaakt van schapenmelk en gepresenteerd tussen twee koekjes in de vorm van het schapenkoplogo. Bakkerij De Bakker won eerder al een prestigieuze prijs voor dat schapenmelkijs en vereeuwigt nu zijn succesproduct onder het kenmerk van Lier.

Zeven handelaars, zeven producten

100% made in Lier telt intussen al zeven lekkernijen. Zo heeft Puur frituur een gehaktkoekje en Chocolatier Dom pralines in de vorm van het schapenkoplogo. Broodatelier Siebens-Vrancx biedt cupcakes in de vorm van een schaap en Superette Ninette zorgt voor flessenpost met schapenkopje. Ook juwelen zijn al te vinden in de vorm van het Lierse symbool. Die zijn te vinden bij Nauwelaerts Opticiens, gemaakt door Jeroen Ceuppens, en bij Luth juwelen.