Azelhof mikt ook op bedrijven

Foto Joren De Weerdt

Foto Joren De Weerdt

Begin oktober is het precies een jaar geleden dat het vernieuwde Azelhof in Lier opende, en het werd een succesverhaal. Eigenaar Mike Hazebroek gebruikte de ervaring die hij opdeed bij het up-to-date brengen van de ouderlijke manège tot Stal Hazebroek-Van Gerwen in ’s Gravenwezel, omringde zich met een paar specialisten en heeft nu een topzaak waar internationaal befaamde ruiters graag trainen en deelnemen aan wedstrijden.

Mike kocht het complex van 16 ha, dat in verval was geraakt na het faillissement van een vorige uitbater, van Van Hool die het vroeger wilde gebruiken als uitbreidingsgebied. “Ik ben de vijfde generatie van een familie van manègehouders, en ik zag dat Azelhof veel mogelijkheden bood. Toen de oorspronkelijke initiatiefnemer dit uit de grond stampte, 30 jaar geleden, was de tijd er nog niet rijp voor. Nu wel. De paardensport wordt steeds populairder. We organiseren evenementen met de top van de ruitersport, maar we hebben ook regionale en lokale wedstrijden. In de zomer op de grote buitenpistes en vanaf begin oktober indoor. Die evenementen zijn een succes. Topruiters komen hier ook trainen en buitenlandse paarden kunnen in onze stallen onderdak vinden als ze door Europa toeren.”

AzelhofHet klopt dat paardensportevenementen steeds meer ontmoetingsplaatsen worden van zakenmensen en captains of industry. Het lijkt wel of de paardensport het nieuwe golfen is. En je hoeft er niet eens zelf aan deel te nemen, gewoon kijken kan ook. Vanop de terrassen, binnen of buiten, of in het restaurant dat Mike heeft uitbesteed aan Serge Verboven van De Loberge.

“We mikken steeds meer op zakenlui die ook in de week bij ons terecht kunnen, als er geen ruitersportevenementen zijn. Azelhof is op weekdagen ook gewoon open. We willen ons profileren als een zakencentrum waar tot 300 personen kunnen vergaderen en opleidingen organiseren, al dan niet met catering.”

De ruitersportfanaten uit de regio rond Lier zijn alvast tevreden met het Azelhof dat een droom is voor ruiters, met de indoorhal met twee indoorpistes, tribune, terras en winkelruimtes, de twee grote zandpistes en een graspiste buiten en de uitgebreide accomodatie voor paarden en ruiters daarrond. De pistes en accomodatie werden aangelegd door het bedrijf van Peter Van Santvoort uit Rijkevorsel, die op zijn lijst van referenties zowat elke stal met naam heeft.