Axel Daeseleire is peter van veiling Ronde Tafel 101 Lier

De veilingmeester tijdens de eerste editie van de Sheep Parade. Foto LierinBeeld.com

De veilingmeester tijdens de eerste editie van de Sheep Parade. Foto LierinBeeld.com

Ronde Tafel 101 Lier organiseert op 24 september voor de tweede keer de Sheep Parade, een grote kunstveiling voor het goede doel. Peter van het evenement is acteur en kunstenaar Axel Daeseleire. De Sheep Parade vindt plaats in samenwerking met het bekende veilinghuis Bernaerts.

“Net zoals bij de eerste editie werden een vijftiental polyester schapen beschilderd door kunstenaars en bekende Vlamingen, en die worden geveild”, aldus voorzitter Thomas Kerremans en peter Axel Daeseleire. “Daarenboven zijn er ook een tiental geheel eigen creaties. We zijn erg blij dat we kunnen uitpakken met werken van de hand van onder andere Koen Broucke, Bram Kinsbergen, Charlotte De Cock, Walter Grootaers, Bart De Pauw, Jani Kazaltzis, Michiel De Vlieger, Jess Donckers en Steven Goegebeur.”

De kunstwerken worden op zaterdag 24 september per opbod verkocht in de Jezuïetenkerk in Lier. “Veilingmeester Mon Bernaerts leidt de verkoop. Na de veiling volgt nog een Sheep Parade Party met sets van DJ’s Olivier en Axel Daeseleire. Aan het aantal reeds verkochte toegangskaarten merken we alvast dat de vorige editie bij erg veel mensen in de smaak gevallen is”, zegt secretaris Mark Ernots.

De opbrengst van deze editie wordt integraal geschonken aan twee zorgvuldig geselecteerde goede doelen. Het begeleidingstehuis Beukenhof in Lier biedt residentiële begeleiding voor kinderen en jongeren in problematische opvoedingssituaties. “Met dit goede doel willen wij onze lokale verankering kracht bij zetten. De vzw Moeders voor Moeders richt zich op kansarme ouders met jonge kinderen. Met de opbrengst van de veiling kunnen beide goede doelen hun werkmiddelen verbeteren door onder andere de aanschaf van nieuw IT-materiaal en gevarieerde voedings- en verzorgingsmiddelen en door de renovatie van gebouwen.”