Het onderwijsteam van VanRoey.be, de ICT-dienstverlener met een vestiging in Mechelen, ontving in Amsterdam de Excellent Reseller Award van Ctouch. Bram Smets en Steven Malfoidt mochten de award voor Van Roey Education in ontvangst nemen op de Ctouch Awards Night. “Ze zijn onze ambassadeurs van digitalisering in het onderwijs en promoten het gebruik van interactieve touchscreens met veel passie”, stelt general manager Pat Van Roey.

CTouch biedt het onderwijs de mogelijkheid aan om de digitale wereld te integreren in klaslokalen. De geavanceerde touchscreens toveren elk lokaal om tot een interactieve omgeving. “Op de Nederlandse markt is Ctouch al heel bekend”, zegt Bram Smets, sales manager onderwijs van VanRoey.be. “Wij zijn fans van het eerste uur en maken er een erezaak van om Ctouch ook in België mee op de kaart te zetten. En dit werkt, meer en meer scholen vervangen hun krijtborden door interactieve touchscreens. Heel fijn om vast te stellen dat Ctouch deze inspanningen ziet en ons erkent als de Belgische reseller.”

Leerkrachten kunnen studenten op een interactieve manier betrekken, waardoor lessen aangenamer worden om te volgen en de betrokkenheid verhoogt. “Het gaat dan om het online informatie opzoeken, filmpjes bekijken, oefeningen klassikaal invullen, werken met tekeningen, inzoomen op bepaalde topics door ze te vergroten of te accenturen in een kleur, enzovoort.”

Naast scholen installeert VanRoey.be het systeem ook bij bedrijven. Bij CM in Mechelen wordt de interactieve touchscreen in een nieuwe vergaderzaal aangebracht. “Wij hebben in de regio veel vergaderzalen, die ook extern worden gebruikt”, zegt Erik Struys van CM regio Mechelen-Turnhout. “We zijn onze vergaderzalen momenteel aan het vernieuwen om ook in te spelen op de huidige vragen, en vaak willen mensen tijdens bijeenkomsten het scherm interactief inzetten.” De vernieuwing past binnen de nieuwe look en feel van CM.